Pizza farcita

Deze heerlijke pizza farcita (gevulde pizza) maak je zonder deeg maar met een omelet als basis.
Een smakelijk tussendoortje dat gemakkelijk te bereiden is.


3 eieren
geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
2 el olijfolie
fijngehakte kruiden (rozemarijn, tijm, peterselie)
1 mozzarella, in plakjes gesneden
5 el tomatensaus
oregano
2 in olie geconserveerde artisjokken
5 in olie geconserveerde champignons
3 zwarte olijven
3 groene olijven

 


Kluts de eieren samen met de parmezaanse kaars, voeg de kruiden, peper en zout toe.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan (minimale doorsnee 22 cm) en giet het mengsel erin.
Laat het geheel stollen op een halfhoog vuur tot een omelet.
Draai de omelet voorzichtig om.
Verwarm de oven op 200°C.
Doe de omelet in een ovenschaal die ongeveer dezelfde grootte heeft als de pan die je hebt gebruikt.
(Leg wel wat folie op de schaal zodat de omelet niet aan de schaal plakt).
Bedek de omelet vervolgens met de tomatensaus, leg de plakjes mozzarella daarop en garneer het geheel met olijven, champignons en artisjokken.
Voeg naar smaak origano en een scheutje olie toe.
Bak de omelet gedurende 15-20 minuten in een warme oven (totdat de mozzarella is gesmolten).